Onder de naam Ronaldus Koreman vertrouwt Ron Koreman

uit Oostelbeers een mix van fantasie en werkelijkheid
toe aan het schrijfpapier.

De boeken worden in eigen beheer uitgegeven

en zijn alleen verkrijgbaar via deze website en bij

kantoor-boekhandel De Croon, de Loop 31 in Oirschot.

 

Spectaculaire, maar nimmer verwerkte onsnapping uit een Duits werkkamp in Polen tijdens WOII.


Rob is een man van middelbare leeftijd, die vroeg in de morgen wordt gebeld door zijn vader. In eerste instantie vertrouwt hij dit telefoontje niet, temeer zijn vader op dat moment al ruim 30 jaar geleden is overleden.In de paar uur ‘die hij gekregen heeft’, wil hij zijn zoon in levende lijve en onder vier ogen “bijpraten”, op het kerkhof… Er moeten nog wat zaken en misverstanden worden rechtgezet die zich tussen hen voordeden, aldus zijn vader. Hij bedoelde hiermee zijn Spartaanse opvoeden, dat voor een klein gedeelte te wijten was aan de generatiekloof tussen hen, maar voor het grootste deel bestond uit het doodzwijgen van zijn keiharde belevenissen tijdens de tweede wereldoorlog in een Duits werkkamp in Polen en zijn ontsnapping daaruit. De regelmatige en heftige nachtmerries waren het bewijs dat er heel veel ellende was opgekropt. Niemand wist hier echter het fijne van en hij nam die zwarte bladzijde dan ook mee in zijn graf…

Boek gesloten! Of toch niet?


Lees hier het artikel uit de NRC over het ontstaan van dit boek.

PAPERBACK

236 pagina's

Prijs: € 18,95

ISBN: 9789082015904


Tevens verkrijgbaar als digitale versie

t.b.v. E-reader, iPad, tablet etc.

Prijs: € 5,95

Bizarre zoektocht naar een gestolen
"Droomrecorder".


Rob heeft op de zolderkamer van zijn vinexwoning een opzienbarende uitvinding gedaan.
Hij heeft een “Droomrecorder” ontwikkeld, die dromen op een zeer speciale maar spectaculaire manier kan omzetten in werkelijke beelden en als film kunnen worden afgespeeld.
De droom van een vooraanstaand professor, die als test zijn droom door Rob heeft laten opnemen, blijkt een bijzondere lading te hebben.
De “Droomrecorder” wordt echter gestolen nog voordat de bewuste film van de computer is verwijderd. De reputatie van de zeer hoog aangeschreven maar kuise professor in de droomkunde staat op het spel en de “Droomrecorder” moet daarom koste wat het kost teruggevonden worden en het bestand gewist.
De zoektocht gaat de halve wereld over en kenmerkt zich door razend spannende momenten en bizarre situaties en laat de lezer geen moment met rust. ...Gaat u mee deze droom achterna?


Lees hier een recensie van "Leestafel" over dit boek.


PAPERBACK

240 pagina's

Prijs: € 18,95

ISBN: 9789082015911


Tevens verkrijgbaar als digitale versie

t.b.v. E-reader, iPad, tablet etc.

Prijs: € 5,95


Oorlog/Spanning

Humor/Spanning

Thriller

Om gelezen of voorgelezen te worden.


Naar een idee van mijn kleindochter
Linn van Schaijk (8 jaar).
Met illustraties van Uco Egmond.


Inhoud:

Sofie & Flappie...

- naar Parijs
- op het station
- in de trein
- in Parijs
- in de Eiffeltoren
- in de lift
- in de wolken
- weer thuisOmslag in fraaie hardcover

Formaat: 21 x 21 cm.

Prijs: € 9,95

ISBN: 978-90-820159-2-8

Kinderboek

Leuk om te krijgen, nóg leuker om te geven.

PAPERBACK

232 pagina's

Prijs: € 18,95

ISBN: 9789082015935


Tevens verkrijgbaar als digitale versie

t.b.v. E-reader, iPad, tablet etc.

Prijs: € 5,95

http://www.leestafel.info/r-koreman
http://www.leestafel.info/ronaldus-koreman/11775-een-droom-achterna
NRC_artikel.html

Julia en Robert, een jong Nederlands echtpaar, zijn op zoek naar een tweede huisje in Frankrijk om meer plezier te hebben van hun spaargeld. Hun oog valt uiteindelijk op een zeer oude, enigszins vervallen auberge annex postkoetshalte midden in de Bourgogne, die al jaren leeg staat en een paar honderd jaar geleden is gebouwd door de eigenzinnige Jean-Philipe Barnaut, waar ook het gehucht naar is vernoemd. De fraaie ligging van het huisje, midden tussen de prachtige Bourgondische heuvels en de ongeschonden natuur, waar op een steenworp afstand onder in het dal het riviertje de Somme zich tussendoor kronkelt, deed hun hart sneller kloppen.

Naast het knusse huisje bevindt zich, redelijk onopvallend, een oude, met onkruid overwoekerde waterput. Over deze waterput doet in de omgeving echter het hardnekkige verhaal de ronde, dat deze niet altijd de echo teruggeeft aan de roeper. Het verhaal lijkt niet te kloppen, want de put geeft correct antwoord op ieders geroep.

Met het gastvrije Vlaamse echtpaar Lieve en Ties de Vlaminck, dat in de buurt een eenvoudige chambres d'hôtes runt, ontstaat er al snel een hechte vriendschap. Alles loopt op rolletjes, totdat er enkele dagen achter elkaar uiterst bizarre en merkwaardig geklede lijken worden aangetroffen langs en in de Somme.

Inspecteur François Le Blanc van de afdeling Ernstige Delicten krijgt de opdracht om, als laatste klus voor zijn pensioen, klaarheid te brengen in deze mysterieuze zaak, die in de wandelgangen al snel "De zaak Barnaut" wordt gedoopt…

Lees hier een recensie van "Leestafel" over dit boek.